Cascobouw & Begeleiding

Shipyard Trico B.V. bestelt en begeleidt haar casco's bij verschillende werven over heel de wereld. 

Al vanaf begin jaren '90 zijn beide compagnons op pad om overal ter wereld binnenvaart casco's te laten bouwen. Waar dit vroeger veel in Nederland werd gebouwd, is in het buitenland toch een voordeliger kostenplaatje ontstaan.

Na het millenium is er vele jaren gebouwd in China, ook daar hebben wij meer dan 40 casco's besteld met allerlei afmetingen voor klanten. De grote pontons afgeladen met scheepsconstructies heeft iedereen wel eens voorbij zien komen.
Nu de laatste jaren richt Trico zich meer op de Oost-Europese markt, gelukkig waren dit oude bekenden en was de samenwerking snel in orde. Om de prijzen constant te houden, besteedt Trico veel tijd aan het netwerk wat zij hebben opgebouwd. Het bouwproces is als volgt: met de klant bespreken wij de eisen en wensen door, alvorens wij beginnen van het selecteren van de werf waar wij dit kunnen gaan uitvoeren. De wensen van de klant worden in kaart gebracht, tekeningen worden gemaakt en wanneer de werf is geselecteerd zal er een bezoek worden aangedaan om alles te verduidelijken. Tijdens de bouw wordt er veelvuldig contact onderhouden en worden er regelmatig bezoeken gebracht aan desbetreffende werf. De klant wordt tijdens dit proces continu op de hoogte gehouden en zodra het casco technisch  is geaccepteerd zal de klant nadien worden uitgenodigd op de werf waar de bouw heeft plaatsgevonden. Wanneer het casco gereed is wordt zij getransporteerd naar onze werf in Rotterdam.