De manier hoe Shipyard Trico B.V. kijkt naar het begrip duurzaamheid is heel tastbaar. Wij zien het als een kans voor scheepvaartondernemers om zich te onderscheiden in een snel veranderende markt. De investering moet resultaten opleveren niet alleen voor de mens, maar ook in de portemonnee. Wij zien binnen de maritieme sector veel mogelijkheden en daarom ontwikkelt onze werf zich verder in het toekomstbestendige varen.

Wij bieden duurzaamheid, en besparen in bijvoorbeeld:

  • Toepassen van vloerverwarming
  • Roetfilter en katalysator
  • Kleine stroombesparingen (bijvoorbeeld d.m.v. daglichtsensor)

Voor meer informatie over deze besparingen kunt u contact opnemen.

Hybride

Bij een hybride schip wordt het geïnstalleerde vermogen efficiënter gebruikt. Hierdoor kan het hoofdvermogen soms tot wel 30% verlaagd worden. Ons project Mts. Duandra is het eerste hybride binnenvaarschip dat bij ons is gerealiseerd. Bij grotere motoren, zoals aan boord van Mts. Duandra, worden voorzien van een POC roetfilter en een katalysator met AdBlue injectie. De restwarmte van de motoren wordt gebruikt om de woning, de stuurhut, de boiler en de lucht van de overdruk te verwarmen.

Dual Fuel 

LNG (vloeiend aardgas) is goedkoper en schoner dan andere fossiele brandstoffen. De grootste voordelen zijn:

  • Verminderde uitstoot van 25%
  • Er komt geen fijnstof meer vrij
  • Er hoeft geen roetfilter en katalysator geplaatst te worden

Aardolie reserve is naar verwachting over 40 jaar al op, terwijl er de komende 200 jaar nog genoeg LNG aanwezig is. Dit alleen al is voor ons reden genoeg om hier gebruik van te maken. Zo is bijvoorbeeld ons project Mts. Argonon al een dual fuel binnenvaart tanker.

Green award

De Green Award is hier een voorbeeld van onze toekomstbestendige doelstelling. De schepen die wij afbouwen voldoen aan de eisen die gesteld worden voor de Green Award. Dit betekent dat u als klant de voordelen krijgt die dit milieukeur met zich meebrengt. Het werkt door middel van een puntensysteem waarmee u korting op havengelden kunt bedingen, u een beter imago op kunt bouwen en u een betere positie bij ladingverwerving verkrijgt. Voor meer informatie verwijzen we u naar de Green Award brochure.